RZ Heilig Hart Tienen haalt opnieuw glazen huis naar Tienen voor het goede doel

16, 17 en 18 december worden bijzondere dagen in RZ Heilig Hart Tienen. De vriendenkring van het ziekenhuis plaatst opnieuw het bekende glazen huis vooraan op de parking van Campus Mariëndal. Het glazen huis wordt het slotstuk van de grote benefietactie Music for a smile in de maand december voor drie goede doelen uit de regio. De vriendenkring van het ziekenhuis organiseert deze inzamelactie voor Music for Life van Studio Brussel.

Na het succes van twee jaar geleden willen de medewerkers van ons ziekenhuis opnieuw alles uit de kast halen voor drie mooie projecten uit de regio. We steunen vzw ‘t Prieeltje en Akabe Blits, die beide op hun manier zorg dragen voor kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke beperking, en de vzw PANAL, die de palliatieve zorg voor ongeneeslijk zieke patiënten in de regio Leuven wil ondersteunen. Deze prachtige initiatieven worden niet of onvoldoende gesubsidieerd en verdienen daarom onze steun. Met onze Music for a smile-actie hopen we dat zij zich nog vele jaren kunnen engageren.

Tientallen acties in de maand december

Vanaf 27 november kan je er niet meer naast kijken: Overal in Tienen en Aarschot en ook daar tussenin rekenen wij op honderden vrijwilligers die hun creativiteit laten zien en een initiatief nemen om geld in te zamelen voor dit goede doel. We kijken dus niet enkel binnen de muren van het ziekenhuis voor dit initiatief, maar doen ook een warme oproep aan scholen en jeugdverenigingen uit de omgeving van Tienen en Aarschot, ondernemers uit de regio en iedereen die zijn steentje wil bijdragen.

Marathon radio-uitzending

Op 16, 17 en 18 december, zullen 6 medewerkers van het ziekenhuis zich terugtrekken in het glazen huis en gedurende 3 dagen en 2 nachten live een marathonuitzending verzorgen. Dit gebeurt in samenwerking en op de frequenties van stadsradio Tienen (107.7), radio Touring (105), stadsradio Aarschot (107.6) en stadsradio Leuven (104.9). “Iedereen kan in het glazen huis voor een kleine bijdrage nummers aanvragen en steunt op die manier de werking van onze goede doelen in de regio. Tal van bekende en minder bekende Vlamingen zullen ons glazen huis bezoeken en in een tent naast het glazen huis voorzien we allerlei randanimatie.

Slotevenement op vrijdag 18 december

Voor dit initiatief werd een speciaal rekeningnummer geopend: BE52 7370 4451 9609. Wie wil, kan zelf een bijdrage storten op dit rekeningnummer. Tijdens de drie slotdagen kan men het ingezamelde geld van tal van andere acties ook komen afgeven in het glazen huis. De vriendenkring van het ziekenhuis hoopt een gigantisch bedrag op te halen. Tijdens het grote slotevenement dat plaatsvindt op vrijdag 18 december vanaf 19.30 uur in de skibar op de Grote Markt wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Aan het einde van de avond overhandigt de vriendenkring van het ziekenhuis een cheque aan de betrokken organisaties. De samenhorigheid en het sociale engagement voor dit project zullen Kerstmis 2015 in Tienen en omgeving ongetwijfeld een bijzondere kleur geven.